Sabuncu: Emek ve Özgürlük İttifakı'nın adayı kadın ve HDP'li

Gazeteci Murat Sabuncu, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın adayının kadın ve HDP'li olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - T24 yazarı Murat Sabuncu, HDP tarafından düzenlenen Demokratik Cumhuriyet Konferansı'ndaki izlenimlerini aktardı. Sabuncu,  "13 Şubat Millet İttifakı öncesi yani pek muhtemel önümüzdeki hafta İttifak’ın adayı açıklanacak. Aday HDP’li ve kadın" dedi.

Sabuncu'nun yazısından ilgili bölüm şöyle:

Peki HDP’de daha doğrusu Emek ve Özgürlük İttifakı’nda aday konusundaki son durum ne? Gün boyu aldığım kulisleri şöyle özetleyeyim:

- Daha önce TİP’in ve EMEP’in, HDP’nin Emek ve Özgürlük İttifakı’nın aday çıkarması konusunda kimi soru işaretleri-itirazları olduğunu biliyorduk. Şimdi bu itirazlar aşılmış.

- 13 Şubat Millet İttifakı öncesi yani pek muhtemel önümüzdeki hafta İttifak’ın adayı açıklanacak. Aday HDP’li ve kadın.

- Yine özellikle TİP’in milletvekili seçimlerine tek liste ile girilmesine (en azından kimi bölgelerde) karşı olduğu biliniyordu. HDP’nin ise tek liste ısrarı sürüyor. Tabii burada şöyle bir sorun ortaya çıkıyor. HDP kapatma davası. Bu dava seçimden önce sonuçlanırsa ki iktidarın böyle bir planı olduğu anlaşılıyor zor bir durum ortaya çıkacak. Durumun zorluklarından birisi seçim süreci başladıktan sonra, milletvekili listeleri kesinleştikten sonra kapatma gelirse. Daha da vahimi aralarında şimdi eş başkanlar Sancar ve Buldan’ın da bulunduğu partinin önemli 451 ismi için siyasi yasak isteniyor. Parti kapatılırsa bu isimler aday olamayacak-adaylıkları düşecek. Yani iki farklı partiden 600’er aday mı gösterilecek bu riske karşı sorusu gündemde.  (KAYNAK)