Sabah'ta Özhaseki yazısı: Kendini siyasetin merkezinde zannedenler var

Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat, Mehmet Özhaseki'nin siyasete veda edeceğini açıklaması üzerine bir yazdı. Donat, siyaseti zamanında bırakmak ve "koltuk sevdalısı" olmamak gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin 'yavaş yavaş' siyasete veda edeceğini açıklamasının ardından Sabah yazarı Yavuz Donat bugün dikkat çeken bir yazı yazdı.

Özhaseki'nin konuşması üzerinden mesaj vererek, "akçeli işlere karışmadığını" yazan Donat, siyaseti 'zamanında bırakmak' ve 'koltuk sevdalısı' olmamak gerektiğini de söyledi.

Donat'ın yazısının ilgili bölümleri şöyle: 

"Mehmet Özhaseki... Kayseri'de izi de var, tozu da... Karşılığı da.

Hiçbir akçalı/bulaşık işe karışmadı... Yemedi/yedirmedi... Bagajında kirli yük yok.

Kendisine, "Artık çekil" diyen ise hiç yok.

Buna rağmen Özhaseki, "Jübile zamanım geldi" diyorsa... Kırıp dökmeden, çiğ laf etmeden köşesine çekilmekten söz ediyorsa...

Bu davranışı: "Koltuğu, babasının malı sananlara... Koltuk aşkıyla yanıp tutuşanlara... Züccaciye dükkânına giren fil misali etrafı kırıp döküp dağıtanlara... Ders olsun... Kapak olsun."

'DÜNYA BENİM ETRAFIMDA DÖNÜYOR HAVASINDAKİLER'

Siyasette çocukluk hastalığı... Kendisini, dünyanın/ siyasetin merkezinde zannedenler var... "Dünya benim etrafımda dönüyor" havasındakiler.
Kenara çekilmesini bilmezler.
Siyaseten raf ömürlerinin çoktan geçtiğini fark etmezler.
Kırarlar... Dökerler... Kendilerini küçük düşürürler... Ama "Horoz ölür, gözü çöplükte kalır" misali, rüya görmeye devam ederler.
Böyleleri... Her dönemde vardır... Ne diyelim, Allah şifa versin."

Ne olmuştu?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 10 Haziran’da Kayseri’de gençlerle buluşmasında yaptığı konuşmada, "Benim belediyecilik hikayem biraz uzun sürdü, 21 yıl, daha sonra da bakanlık görevi ve genel başkan yardımcılığı. Neredeyse 30 yılım şehir hizmetleriyle geçti. Artık yavaş yavaş siyasete ve bu tür işlere veda etme zamanım geldi" ifadelerini kullanmıştı. Ancak daha sonra yeni bir açıklama yaparak 2023'teki cumhurbaşkanlığı seçiminden bir yıl sonra yapılacak yerel seçimlerde yeniden belediye başkanı adayı olabileceği mesajını vermişti. Mehmet Özhaseki uzun yıllar Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra, Mansur Yavaş'ın kazandığı son yerel seçimde AK Parti'nin Ankara adayı olmuştu (HABER MERKEZİ)