Sabah yazarından MÜSİAD'a: TÜSİAD’vari açıklamalara iten ne?

Sabah yazarı Dilek Güngör, iktidarın faiz politikasını eleştiren MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'ya "Son günlerde kafası biraz karışmış, TÜSİAD'vari konuşuyor" diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı'nın dünkü faiz açıklamalarına, iktidara yakın Sabah gazetesi yazarlarından Dilek Güngör tepki gösterdi. Asmalı'nın “Faizleri, faiz indirimlerini konuşmaktan biz de yorulduk. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız geçen gün bir TV programında ‘Faizi tek haneye düşürmemiz lazım’ dedi. Düşürsün ekimde kasımda yüzde 9’a. ‘Bir daha da ellemeyeceğim faizi’ desin. 5-6 ay unutalım, artık faizi konuşmayalım, önümüze bakalım. Sanayici ve üretici belirsizlik ortamını sevmiyor. İstikrar olsun, o istikrarla devam edelim diyoruz” demişti.

Sabah yazarı Güngör bugünkü yazısında MÜSİAD’ı hedef aldı ve "Bence MÜSİAD’ın kafası son günlerde biraz karışmış!" dedi. Güngör, Başkan Asmalı'nın yakın zamana kadar hükümetin adımlarını alkışladığını ifade etti ve "MÜSİAD’ı TÜSİAD’vari açıklamalara iten etken ne?" dedi.

Güngör, MÜSİAD'ı TÜSİAD'a benzetmeye devam etti ve yazısında şunları kaydetti: "Malum, laflar aynı… Yani gözünüzü kapatıp açıklamaları dinleseniz TÜSİAD’ın söylediğini sanırsınız. Hadi bu alınan makro ihtiyati tedbirlerden, bankalardan parayı ucuza alıp dövize cukkalayan büyükbaşlar rahatsız da, üyelerinin büyük bölümü KOBİ olan MÜSİAD’a ne oluyor? Zira, rakamlar ortada.” (HABER MERKEZİ)