SAADET'li Aktaş, Cumhurbaşkanlığına aday oldu

Saadet Partili Ali Aktaş 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partili Ali Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Cumhurbaşkanı adayı olduğunu duyurdu. Projelerini vatandaşlarla paylaşmak istediğini belirten Aktaş, “Ülkem için hayallerim ve endişelerim var. Bunları en gür şekilde siyaset kürsüsünden ifade edebilirim. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı adaylığımı açıklamak istiyorum. Seçimlere 2 yıl var. Bu sürede Türkiye'ye dair vizyonumu sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi. 

'GÖRÜŞ FARKLILIKLARIYLA BÖLEN DEĞİL BİRLEŞTİREN İLKELER'

Türkiye’nin birleştirici ilkeler ışığında ileri gidebileceğini söyleyen Aktaş, “Türkiye'yi; din, ırk, mezhep, ideolojik görüş farklılıkları üzerinden bölenler değil; ortak kurumlar, değerler ve hukuki ilkeler etrafında bütünleştirenler ancak geleceğe taşıyabilir. Bu anlayışa muhtacız. İlgi ve desteğinize talibim. Hürmetlerimle” ifadelerini kullandı.

ASİLTÜRK’ÜN ZİYARETİNİ ELEŞTİRMİŞTİ

Ali Aktaş, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk’ün bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaretini eleştirmişti. Aktaş, “Asiltürk'ün Saadet'i saraya eklemleme çabası karşısında kendi hesabıma "yeni bir yol" açmaya karar verdim. Mevcut düzeneğin bu açık pazarlık karşısında net bir tavır ortaya koyamamasını da yadırgıyorum. Saraya teslim olmak yok; yolumuzu tırnaklarımızla kazıya kazıya açacağız” demişti.