Rusya'nın Ukrayna'yı 'işgal ettiğini' yazan Bloomberg özür diledi

“Rusya, Ukrayna’yı işgal etti” başlığı atan Bloomberg, haberi yayından kaldırdı ve 'konunun incelendiğini' duyurdu. Peskov, "Bu, durumun ne kadar tehlikeli olduğunun harika bir göstergesi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli yayın kuruluşu Bloomberg, internet sitesinde Rusya'nın Ukrayna'yı 'işgal ettiğini' yazdı. “Rusya, Ukrayna’yı işgal etti” başlığıyla verilen haber, yaklaşık 30 dakika ana sayfada yayında kaldı. Cuma günü yayınlanan haberi geri çeken Bloomberg, 'konunun incelendiğini' duyurdu. 

Bloomberg'den yapılan açıklamada, "Pek çok senaryo için manşet hazırlıyoruz ve saat 16.00 sıralarında dikkatsizlik sonucu “Rusya Ukrayna'yı İşgal Ediyor” başlığı yayınlandı. Yapılan hata ile ilgili derin üzüntü duyuyoruz. Başlık kaldırıldı ve konuyu inceliyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

Rusya ile 'Batı cephesi' arasında Ukrayna üzerinden yaşanan gerilim devam ederken Kremlin, 'her türlü kıvılcımın aşırı tehlikeli olduğu' açıklamasını yaptı. Sputnik'in aktardığına göre Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Bu, Washington’dan, Londra’dan, Avrupa’daki diğer başkentlerden gelen bitmek bilmeyen saldırgan açıklamaların kışkırttığı durumun ne kadar tehlikeli olduğunun harika bir göstergesi. Bu, Avrupa’daki karşıtlarımızın saldırgan eylemleri nedeniyle şu anda gelişmekte olan olağanüstü gerilim atmosferinin ne gibi sonuçlara yol açabileceğinin resmi. Bu, aynı zamanda bu tür mesajların nasıl da geri döndürülemez neticelere yol açabileceğinin de harika bir göstergesi" dedi. (DIŞ HABERLER)