Rusya'nın Karadeniz'de batan Moskova kruvazöründe 1 kişi öldü, 27 kişi kayıp

Karadeniz'de batan Rusya ait “Moskova” isimli kruvazörde 1 kişinin öldüğü, 27 kişinin ise kayıp olduğunu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz filosunun batan “Moskova” gemisinin mürettebatından 1 kişinin öldüğünü, 27’sinin kaybolduğunu ve kalan 396 kişinin ise kurtarıldığını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, “Geminin hayatta kalma mücadelesi sırasında 1 asker öldü, mürettebattan 27 kişi kayboldu. Mürettebattan kalan 396 kişi kruvazörden bölgedeki Karadeniz filosunun gemilerine tahliye edildi ve Sivastopol'e götürüldü” ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın Karadeniz filosundaki amiral gemisi “Moskova”nın, 13 Nisan gecesi Neptün füzeleriyle vurulduklarını ve gemide yangın çıktığını duyurmuş, Rusya Savunma Bakanlığı ise gemide çıkan yangın nedeniyle mühimmat patlaması yaşandığını belirtmişti.

Rusya, hasar gören geminin, 14 Nisan günü limana çekilirken, “hasar ve denizdeki fırtına nedeniyle dengesini kaybederek battığını” açıklamıştı.

Mürettebatın öldüğü iddiaları tartışılmaya başlanmış, Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Nikolay Yevmenov'un Moskova gemisi personeli ile törende bir araya geldiğine yönelik görüntüleri servis etmişti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Rusya Moskova Ukrayna