Rusya'dan Ukrayna'ya 'nükleer terörizm' suçlaması

Ukrayna'nın Zaporijya'da 'nükleer felaket riskini tetiklediğini' savunan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, santralin 'ağır silahlarla donatıldığı' iddiasını yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Zaporijya nükleer santrali ve çevresindeki çatışmalara ilişkin Ukrayna'ya 'nükleer terör' suçlaması yöneltti. Kiev yönetimini 'nükleer terörizm' ile suçlayan Şoygu, Ukrayna'nın santrali bombalamaya devam ettiğini ileri sürdü. Mart ayından bu yana Rusya'nın kontrolünde olan santralin 'ağır silahlarla donatıldığı' iddiasını yalanlayan Şoygu, Ukrayna'nın 'nükleer felaket riskini tetiklediğini' savundu.

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Mikhail Ulyanov ise, nükleer santralde incelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) heyetinden iki uzmanın Zaporijya nükleer santralinde daimi olarak kalacağını söyledi.

BM'ye bağlı UAEA'dan bir uzman ekip, nükleer santralde incelemelerde bulunmak üzere bölgeyi ziyaret ediyor. Santralde acil sistem ve kontrol odası gibi bölümleri gezdiklerini dile getiren UAEA Başkanı Rafael Mariano Grossi, "Hiçbir yere gitmiyoruz. UAEA şu anda orada, santralde ve gitmeyecek, orada kalmaya devam edecek. Bazı uzmanlarımızla orada, santralde varlığımızı sürdüreceğiz" açıklamasında bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)