Rusya'dan Ukrayna'da ateşkes kararı

Kremlin, Rusya'nın Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihleri arasında ateşkes ilan edeceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rusya'nın Ukrayna'da devam eden özel askerî operasyon bölgelerinde, 6-7 Ocak tarihleri arasında 36 saatlik ateşkes talimatı verdiğini duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki özel harekat bölgesindeki tüm cephe hattında Ortodoks Noel Arifesi kapsamında 36 saatlik bir ateşkes emri verdi.

Sputnik'in aktardığına göre, Putin, "Aziz Patrik Kirill'in çağrısını dikkate alarak Rusya Federasyonu Savunma Bakanı'na 6 Ocak 2023 saat 12:00'den 7 Ocak 2023 saat 23:59'a kadar Ukrayna'da tarafların kesişme hattının tamamı boyunca ateşkes rejimi uygulama talimatı veriyorum" ifadelerini kullandı.

'AYİNLERE KATILMA FIRSATI VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Rusya lideri, "Çatışma bölgelerinde çok sayıda Ortodoks inancına sahip vatandaşın yaşadığını göz önüne alarak Ukrayna tarafını ateşkes ilan etmeye ve vatandaşlara Noel arifesinde ve Noel gününde ayinlere katılma fırsatı vermeye çağırıyoruz" dedi.

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, Ortodoks inananların Noel bayramı öncesinde 6 Ocak 12:00'den 7 Ocak 23:59'a kadar ateşkes ilan edilmesi için çağrıda bulunmuştu.

UKRAYNA: İŞGAL ALTINDAKİ BÖLGELERİ TERK ETMELİ 

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Podolyak ise Rusya'nın çağırısına, "Rusya işgal altındaki bölgeleri terk etmeli, ancak o zaman geçici ateşkes olur" cevabı verdi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Rusya Ukrayna