Rusya'dan Polonya sınırındaki Lviv'e hava saldırıları: Tren istasyonu yakınlarına füze atıldı

Rusya ordusu Ukrayna'nın Polonya sınırı yakınlarındaki Lviv kentinde beş ayrı noktaya füzeli saldırılar düzenledi. Lviv Bölge Valisi Kozitski saldırılarda 6 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'nın Polonya sınırındaki batı kenti Lviv'e bu sabah hava saldırıları düzenlendi.

Rusya ordusunun kentte tren istasyonu yakınları da dahil olmak üzere beş noktaya füzeli saldırı yaptığı belirtildi. Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovy, Telegram hesabından yaptığı açıklamada saldırıların sabah saat 08:30 sıralarında gerçekleştiğini belirterek "Beş noktaya füzeler atıldı, herkes sığınaklarda kalsın" mesajı paylaştı.

Saldırılarda askeri tesislerin hedef alındığı iddia edilirken bir lastik üretim fabrikasının da vurulduğu aktarıldı. Lviv Bölge Valisi Maksim Kozitski kente yapılan hava saldırılarında 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Lviv'deki FOX muhabiri James Levinson, Lviv tren istasyonu civarına füze atıldığını ve kentte ambulansların devrede olduğu bilgisi verdi. Kentten şu görüntüler paylaşıldı:

CNN muhabiri Jim Sciutto kentten dumanların yükseldiğini gösteren fotoğraf paylaştı:

Rusya ordusu bu ay içerisinde ilk kez Lviv'e hava saldırıları düzenledi. Kentte en son 26 Mart'ta bir petrol rafinerisi füzelerle hedef alınmıştı. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler ukrayna lviv