Rusya'dan 'NATO barış gücü' uyarısı: Doğrudan çatışma çıkar

Rusya, Polonya'nın komşusu Ukrayna'ya NATO barış gücü konuşlandırılması önerisine tepki gösterdi: Olası bir çatışma onarılamaz sonuçlar doğurur.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, Ukrayna'daki savaşa çözüm için Polonya'dan gelen 'NATO barış gücü' önerisine tepki gösterdi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Ukrayna'ya uluslararası barış gücü gönderilmesinin 'pervasız' bir adım olacağı ve Rus güçleri ile NATO güçleri arasında doğrudan çatışmaya yol açacağı uyarısında bulundu.

Polonya'da iktidar partisinin lideri Jaroslaw Kaczynski geçtiğimiz haftaki Kiev ziyaretinde, "Ukrayna topraklarında faaliyet gösterecek, kendisini savunabilecek bir barış gücüne - NATO veya belki daha geniş kapsamlı uluslararası bir yapıya ihtiyacımız olduğu kanısındayım" demişti. Ukrayna'nın komşusu Polonya'nın, bu öneriyi NATO zirvesinde resmen gündeme getireceği de belirtilmişti.

Peskov ise bugünkü basın toplantısında, böyle bir barış gücünün 'son derece pervasız ve tehlikeli' sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu. Peskov, "Bu, çok pervasız ve aşırı derecede tehlikeli bir karar olur" dedi. Kremlin Sözcüsü, Rusya ile NATO güçleri arasında herhangi bir olası temasın 'onarılması zor olacak açık sonuçlara yol açacağı' uyarısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, bugün Moskova Uluslararası İlişkiler Devlet Enstitüsü'nde katıldığı bir programda, "Böyle bir durum, herkesin sadece kaçınmakla kalmayıp ilkesel olarak gerçekleşmemesi gerektiğini söylediği şekilde, Rus ile NATO silahlı güçleri arasında doğrudan çatışma anlamına gelir" dedi. (DIŞ HABERLER)