Rusya'dan Karadeniz ve Kırım'da büyük tatbikat: 10 bin asker, 40 savaş gemisi katılacak

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz ve Kırım'da 10 binden fazla asker ve 40'tan fazla savaş gemisi katılımıyla bir tatbikat başlatıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moskova ile Batı arasındaki Ukrayna geriliminin tırmandığı bir dönemde, Rusya ordusunun Kırım ve Karadeniz'de geniş bir askeri tatbikata başladığı açıklandı. Interfax ajansının aktardığı Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasına göre, tatbikata 10 binden fazla asker, 40'tan fazla savaş gemisi ve 20 destek gemisi katılacak.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun da tatbikatı denetlemek için bu sabah Kırım'a gittiği açıklandı.

Tatbikat, Ukrayna'nın Batı yanlısı yönetiminin Rusya'yı doğu sınırında askeri yığınak yapmakla suçlayıp NATO üyeliğini yeniden gündeme getirdiği, Moskova ile Batı dünyası arasındaki ilişkilerin de bu nedenle ciddi ölçüde gerildiği bir dönemde düzenleniyor. Rusya Ukrayna'nın doğusuna aktif bir şekilde müdahale niyeti olmadığını vurguluyor.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu dün yaptığı açıklamada ABD ve NATO'yı Karadeniz kara sularında ve hava sahasında 'provokatif faaliyetlerde' bulunmakla suçlamıştı. Şoygu, Kiev yönetiminin Ukrayna'nın doğusunda 2014'ten bu yana Rusya yanlısı güçlerle silahlı ihtilafa sahne olan Donbas bölgesindeki durumu istikrarsızlaştırmaya çalıştığını belirtmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Rusya Kırım tatbikat