Rusya'dan Erdoğan'a 'bir avuç ülke' yanıtı: Pek kabul edilebilir değil

Kremlin Sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi hakkında 'bir avuç ülke' demesini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Angola'da yaptığı açıklamada dile getirdiği, 'Rusya dahil beş daimi üyesi bulunan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yeniden yapılandırılması gerektiği' savına ilişkin soruya yanıt verdi. Peskov, Erdoğan'ın 'bir avuç ülke' nitelemesi için "Diplomasi açısından pek de kabul edilebilir değil" dedi.

Erdoğan söz konusu konuşmasında, "İnsanlığın kaderinin İkinci Dünya Savaşı’nın bir avuç ülkenin insafına bırakılamayacağını savunuyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Peskov ise dünkü basın toplantısında kendisine Rusça olarak aktarılan bu açıklamayı, Türkçe bildiği için Türkçe okuyup yorum yapmayı tercih edeceğini belirtmişti.

Sputnik'in aktardığına göre, Erdoğan'ın bu açıklaması Peskov'e bugün yeniden soruldu. Kremlin Sözcüsü, "Tahmin edebileceğiniz gibi ince ayrımlar çok mühim. Rusça çevirisine bakacak olursam, tüm yükü kendi üstlerine alıp dünyayı faşizmden kurtarmak adına çokça fedakarlıkta bulunan güçler için ‘bir avuç ülke’ gibi küçümseyici bir ifade kullanmak diplomasi açısından pek de kabul edilebilir değil" dedi.

Peskov, Erdoğan’ın açıklamalarının Türkçe orijinalini henüz okuyamadığını fakat bunu mutlaka yapacağını da ekledi. (Sputnik)