Rusya'dan Biden dahil, ABD yönetiminin üst kadrosuna yaptırım

Rusya, ABD Başkanı Biden ve Dışişleri Bakanı Blinken dahil, ABD' yönetiminin en üst düzey kadrosuna yaptırım kararı aldı. Listede eski dışişleri bakanı Hillary Clinton da yer alıyor.

ABD Başkanı Joe Biden.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna işgali nedeniyle Batı'nın yaptırımlarına maruz kalan Rusya'dan ABD'ye misilleme geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD yönetiminin en üst düzey kadrosuna yaptırım kararı alındığını açıkladı. 

Buna göre, ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in yanı sıra ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve CIA Direktörü William J. Burns dahil, önde gelen 13 ABD'li isme şahsi yaptırım kararı alındı.

'RUSYA'YA GİRİŞ YASAĞI GETİRİLDİ AMA WASHINGTON'LA İLİŞKİLER DEVAM EDECEK'

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, yaptırımlar çerçevesinde bu kişilerin Rusya'ya girişi yasaklandı. Bununla birlikte, bakanlık açıklamasında Washington'la resmi ilişkilerin devam ettiği ve gerekli görülmesi halinde listedeki isimlerle üst düzey temasların gerçekleştirilmesinin yasaklanmadığı vurgulandı. 

HILLARY CLINTON DA LİSTEDE

13 kişiden oluşan liste şöyle: ABD Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Savunma Bakanı Lloyd Austin, Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Danışman Yardımcısı Daleep Singh, Uluslararası Kalkınma Ajansı Direktörü Samantha Power, Başkan Biden'ın oğlu Robert Hunter Biden, eski başkan adayı ve dışişleri bakanı Hillary Clinton, Hazine Bakan Yardımcısı Adewale Adeyemo ile İhracat-İthalat Bankası Başkanı Reta Jo Lewis. (DIŞ HABERLER)