Rusya'dan ABD'ye Ukrayna uyarısı: Gerilimi tırmandırmayın

Rusya, ABD'nin Ukrayna'ya askeri danışman göndermeyi planladığına dair haberlere tepki gösterdi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, böyle bir adımın gerilimi tırmandıracağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'yle Rusya arasındaki Ukrayna gerilimi bir kez daha tırmanıyor. Washington'ın Ukrayna donanmasına destek gerekçesiyle iki yenilenmiş eski sahil güvenlik devriye botunu göndermesinin ardından Kiev'e askeri danışman ve ek askeri teçhizat da yollayacağına dair haberler Moskova'nın tepkisini çekti.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ABD'nin Ukrayna'ya askeri danışman ve daha fazla askeri ekipman gönder yönündeki herhangi bir kararının gerilimi daha da artıracağı uyarısında bulundu. Günlük basın toplantısında konuşan Peskov, "Ukrayna'nın doğu Ukrayna'daki temas hattındaki faaliyetleri ve orada güç kullanma ihtimali nedeniyle ciddi endişe duyuyoruz" dedi.

Peskov, Batı dünyasından gelen "Moskova bölgeye asker yığıyor" suçlamalarına yanıt olarak da, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme gibi bir planı olmadığını ve Kiev'in, Moskova'yla yapılan barış anlaşmasına dönerek güvenliğini garanti altına alabileceğini söyledi.

CNN International dün, Washington'ın Ukrayna'ya askeri danışman ve yeni ekipman göndermeyi düşündüğünü duyurmuştu. ABD hafta sonunda da, iki yenilenmiş eski sahil güvenlik devriye botunu Ocean Grand kargo gemisiyle Ukrayna'nın Karadeniz'deki Odesa Limanı'na göndermişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Ukrayna ABD Rusya