Rusya'dan ABD'ye misilleme: ABD'li 10 diplomat sınır dışı edilecek

ABD'nin 10 Rus diplomatı sınır dışı etme kararına aynı şekilde karşılık vereceklerini söyleyen Rus Dışişleri Bakanı Lavrov “ABD bu çizgide devam ederse diplomat sayısını düşürmesini isteyeceğiz” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov (sağda) ve Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakovic (solda) ortak basın toplantısı düzenledi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Rus diplomatları sınır dışı etme kararına karşılık ABD'li 10 diplomatı sınır dışı edeceklerini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakovic ile başkent Moskova'da bir araya gelmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin Rusya'ya karşı yeni yaptırımlarını değerlendirdi.

ABD'nin 10 Rus diplomatı sınır dışı etme yönünde karar aldığını anımsatan Lavrov, mütekabiliyet gereği atılacak adımları aktardı ve "Moskova, ABD'li 10 diplomatın Rusya'yı terk etmesini teklif edecek" dedi.

'DİPLOMAT SAYISININ DÜŞÜRÜLMESİNİ İSTEYECEĞİZ'

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nde Rusya ve üçüncü ülke vatandaşların çalıştırılmaması yönünde prosedürü başlatacaklarını belirten Lavrov, "ABD'nin Rusya'daki diplomatik temsilciklerindeki çalışanların kontrolsüz kısa süreli seyahatleri uygulamasına son verilecek" diye konuştu.

“ABD, bu çizgiden devam ederse, ABD'den Rusya'da çalışan diplomat sayısını 300'e düşürmesini isteyeceğiz" diyen Lavrov, "Rusya'nın iç işlerine açık açık müdahale eden Amerikan sivil toplum kuruluşları ve vakıfların ülkemizdeki faaliyetlerini kısıtlayacağız ve durduracağız" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov'un Moskova'ya istişareler için daha önce çağrıldığını hatırlatan Lavrov, Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov'un ABD'nin Moskova Büyükelçisi John J. Sullivan'ın istişareler için ülkesine dönmesini önerdiğini aktardı.

ABD Başkanı Joe Biden, dün siber saldırı girişimi ve başkanlık seçimlerine etki etmeye yönelik faaliyetlerle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 10 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini açıklamıştı.

ABD Hazine Bakanlığı da siber saldırı girişimi ve başkanlık seçimlerine müdahale gerekçesiyle Rusya ekonomisini hedef alan bir dizi yaptırım duyurmuştu. (MOSKOVA/AA)

Etiketler Sergey Lavrov Rusya ABD