Rusya'da vaka ve ölümlerde yeni rekor: Moskova'da 10 günlük ücretsiz izin kararı alındı

Delta varyantının alt türü AY 4.2'nin yayıldığı Rusya'da ölü ve vaka sayıları en yüksek seviyeye çıktı. Başkent Moskova’da koronanın yayılmasını önlemek amacıyla 10 günlük ücretsiz izin kararı alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya’da günlük vaka ve can kaybı sayısında rekorlar kırılmaya devam ederken, başkent Moskova’nın Belediye Başkanı Sergey Sobyanin 28 Ekim-7 Kasım tarihleri arasındaki dönemin izin günü olarak sayılacağını duyurdu. Sobyanin, "Moskova’daki durum kötü senaryo çerçevesinde ilerliyor. Önümüzdeki günlerde vaka sayıları bakımından tarihi zirveler yapacağız. Moskova’da 28 Ekim-7 Kasım tarihleri arasındaki dönem izin günü olarak belirlendi" dedi.

Sobyanin, kararın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından verildiğini söylerek, bu dönemde yalnızca gıda marketleri ve eczanelerin faaliyet göstereceğini, diğer yerlerin kapalı olacağını belirtti. Moskova Belediye Başkanı, "Gıda ve temel ihtiyaç malzemelerinin satışını yapan marketler ve eczaneler dışında kalan, ticaret, hizmet, toplu yeme içme, spot, kültür, rekreasyon, eğlence, sinema ve başka sektörlerde faaliyet gösteren işletme ve kuruluşların çalışmaları askıya alınacak" ifadelerini kullandı.

Delta varyantının daha bulaşıcı olduğundan endişe edilen alt türü AY 4.2 vakalarının görüldüğü Rusya'da son bir günde, pandeminin başından bu yana en yüksek ölüm ve vaka sayıları kaydedildi. Resmi verilere göre Rusya'da son bir günde 1036 kişi Covid-19'dan öldü, 36 bin 339 yeni vaka tespit edildi. (Sputnik, DIŞ HABERLER)