Rusya'da günlük Covid ölümlerinde yeni 'rekor'

Avrupa'daki korona vakaları artmaya devam ediyor. Slovakya, Macaristan ve Çekya'da vaka sayıları rekor seviyelere çıkarken, Rusya da pandeminin başından bu yana en yüksek can kaybına sahne oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) pandeminin yeniden merkez üssü haline geldiğine dair uyarıda bulunduğu Avrupa'daki vaka sayıları artmaya devam ediyor. Yeni enfeksiyonlar orta ve doğu Avrupa'da yoğunlaşırken, Rusya, Slovakya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti'nde son bir günde rekor vaka ve ölümler raporlandı. 

SLOVAKYA, MACARİSTAN VE ÇEKYA'DA REKOR VAKA SAYILARI

Slovakya Sağlık Bakanlığı, ülkede son bir günde 7 bin 55 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı. Bu, 5.5 milyon nüfuslu Slovakya'nın pandeminin başından bu yana raporladığı en yüksek vaka sayısı.

10 milyon nüfuslu Macaristan'da son bir günde 8 bin 434 kişinin Covid'e yakalandığı, geçtiğimiz nisan ayından bu yana en yüksek günlük yeni vakanın tespit edildiği açıklandı. Ülkedeki yeni vaka sayısının, bir haftada iki katına çıktığına dikkat çekiliyor.

Pandemide dünyanın en yüksek ölüm oranlarından birine sahne olan Çek Cumhuriyeti'nde de vakalar yeniden yükselişte. Ülkede 14 milyon 539 yeni vakayla, mart ortasından bu yana en yüksek seviyeye çıkıldığı belirtildi. Aşılama oranlarında Avrupa Birliği ortalamasının altında olan Çek Cumhuriyeti'nde, Covid-19'dan ölenlerin fotoğraflarının "Aşı yaptırmaya vakti olmamıştı" gibi sloganlarla kullanıldığı yeni bir kampanya başlatılmış durumda.

RUSYA'DA ÖLÜMLER YİNE EN YÜKSEK SEVİYEDE

Delta varyantının yayıldığı Rusya'da da ölümler artmaya devam ediliyor. Rusya Sağlık Bakanlığı, ülkede son bir günde 1239 kişinin Covid-19'dan öldüğünü açıkladı. Bu, Rusya'nın pandemi boyunca bir günde verdiği en yüksek can kaybı olarak kayıtlara geçti.

RUSYA SAĞLIK BAKANI: BAZI HASTANELERDE İKİ GÜNLÜK OKSİJEN KALDI

Ülkede geçtiğimiz hafta uygulanan tam kapanmaya rağmen son bir günde 3 bin 927'si başkent Moskova'da olmak üzere 38 bin 58 yeni vaka tespit edilirken, Sağlık Bakanı Mihail Muraşko bugün Rusya parlamentosu Duma'da yaptığı konuşmada 12 bölgedeki hastanelerde en fazla iki günlük oksijen rezervi kaldığını söyledi. Muraşko, bazı bölgelerdeki vaka sayılarının son günlerde düştüğünü ve aşılama kampanyasının meyvelerini vermeye başladığını da ekledi. (DIŞ HABERLER)