Rusya ve Ukrayna'dan karşılıklı suçlamalar: 'Nükleer santrale saldıracaklar'

Zelenskiy, “Rus ordusu Zaporijya Nükleer Santrali'nin bazı güç ünitelerinin çatısına patlayıcıya benzeyen maddeler yerleştirdi" derken Rusya, Ukrayna'nın santrale saldıracağını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki güç ünitelerinin çatısına patlayıcı benzeri maddeler yerleştirdiğini iddia etti.

Sosyal medya hesabından yaptığı videolu açıklamada, Ruya'nın kontrolünde bulunan nükleer santraldeki durumu değerlendiren Zelenskiy, radyasyonun tüm dünya için bir tehdit olduğunu, nükleer santralin radyasyon tehdidinden tamamen korunması gerektiğini söyledi.

'BELKİ DE BAŞKA BİR SENARYOLARI VAR'

AA'nın aktardığına göre, Zelenskiy, devletlerin neler olup bittiğini ve kimin suçlanacağını tam olarak bilmek için istihbarat yeteneklerine sahip olduğuna değinerek, “Elimizdeki istihbarat bilgilerine göre, Rus ordusu, Zaporijya Nükleer Santrali'nin bazı güç ünitelerinin çatısına patlayıcıya benzeyen maddeler yerleştirmiştir" dedi.

Muhtemelen Rusların santrale bir saldırı simüle etmek istediğini ileri süren Zelenskiy, “Belki de başka bir senaryoları var. Ancak her halükarda dünya, Zaporijya Nükleer Santrali için tek tehlike kaynağının Rusya olduğunu görüyor" değerlendirmesinde bulundu.

RUSYA: UKRAYNA NÜKLEER SANTRALE SALDIRI DÜZENLEYECEK

Rusya nükleer enerji şirketi Rosenergoatom’un Genel Müdür Danışmanı Renat Karaçaa ise Rossiya-24 televizyonu canlı yayınında yaptığı açıklamada, 5 Temmuz gecesi Ukrayna ordusunun Zaporijya Nükleer Santraline saldırı düzenleyeceğini iddia etti.

"5 Temmuz'da gece saatlerinde Ukrayna silahlı kuvvetleri, uzun menzilli hassas silahlar ve insansız hava araçlarıyla Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırmaya çalışacak" iddiasında bulunan Karaçaa, 'aynı zamanda Ukrayna'nın 3 Temmuz'da Güney Ukrayna nükleer santralinden çıkarılan radyoaktif atıklarla dolu bir mühimmatı uçaktan atmayı planladığını' öne sürdü. (DIŞ HABERLER)