Rusya ve Ukrayna'da İHA saldırıları, karşılıklı suçlamalar

Rusya başkent Moskova bölgesine Ukrayna'nın İHA saldırısı düzenlediğini iddia ederken Ukrayna'da Rusya'nın Harkiv'e İran yapımı İHA'larla saldırdığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Rusya'nın başkenti Moskova'da 30 Temmuz Pazar günü insansız hava aracıyla (İHA) saldırıya uğrayan gökdelene yeninden İHA çarptığını açıkladı. Sobyanin, gece birkaç İHA'nın düşürüldüğünü ve bunlardan birinin Moskva City bölgesinde yer alan gökdelene çarptığını söyledi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, binanın dış cephesi zarar görse de olayda yaralanan olmadı. Rusya Savunma Bakanlığı ise saldırıdan Ukrayna'yı sorumlu tuttu. Pazar günü yapılan saldırının ardından bir video mesaj yayımlayan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 'savaşın Rusya topraklarına taşınmakta olduğunu' söylemişti. 

ZELENSKİY: RUSYA, HARKİV'İ İRAN YAPIMI İHA'LARLA VURDU

Rusya ile savaşın devam ettiği Ukrayna'nın Harkiv kentinde de İHA ile saldırı düzenlendiği bildirildi. Kharkiv Emniyet Müdürü Vladimir Timoşko, gece saatlerinde iki saldırı düzenlendiğini, bunlardan birinin bir koleji, diğerinin şehir merkezini hedef aldığını söyledi.

Reuters'ın haberine göre, Harkiv Belediye Başkanı Ihor Terekhov, Telegram'dan açıklama yaparak, "İHA'lardan biri bir öğrenci yurdunun iki katını yok etti. Acil durum ekipleri çıkan yangına müdahale ediyor" dedi. Daha sonra Ukrayna televizyonuna konuşan Terekhov, "Harkiv'de çok zor bir gece. Üç isabet var" ifadelerini kullandı. Zelenskiy de Telegram'dan paylaştığı mesajda Rusya'nın şehri İran yapımı Şahed İHA'ları ile vurduğunu iddia etti. 

KRİYİV RİG'DE ÖLÜ SAYISI 5'E YÜKSELDİ 

Ukrayna'nın Kriviy Rig kentine dün düzenlenen füze saldırıları hakkında da konuşan Zelenskiy, Rus füzesinin isabet ettiğini ileri sürdüğü bölgede arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "İlk belirlemelere göre 2 balistik füze isabet etti. Konutun 4. kattan 9. katına kadar olan kısmı tamamen yıkılmış durumda" ifadesini kullandı.

Zelenskiy, saldırıda biri çocuk olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını aktardı. Kriviy Rig Savunma Konseyi Başkanı Aleksandr Vilkul da sosyal medya paylaşımında, saldırıda yaralananların sayısının 73'e yükseldiğini, bunlardan 8'inin çocuk olduğunu kaydetti. (DIŞ HABERLER)