Rusya ve İngiltere dışişleri bakanları bugün Hindistan'a gidiyor

Hindistan yönetimi bugün Rusya ve İngiltere dışişleri bakanlarını ayrı ayrı ağırlamaya hazırlanıyor. İngiltere Dışişleri Bakanı Truss, Yeni Delhi'yle "stratejik siber ortaklık" planını görüşecek.

İki ülkenin bakanları resmi görüşmeler için geçen yıl bir araya gelmişti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya ve İngiltere aynı gün Hindistan'a resmi ziyaretlerde bulunuyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Hindistan'a resmi ziyaretinin yanı sıra İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın da bugün Yeni Delhi'de yapacağı görüşmeler gündemde.

The Guardian'ın haberine göre, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını kınama konusunda mesafeli tutumunu koruyan Hindistan yönetimi bugün Rusya ve İngiltere dışişleri bakanlarını ağırlayacak. Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar'la görüşecek olan Truss, Yeni Delhi'de "Rusya'nın saldırganlığını caydırmak için birlikte çalışmanın önemini" vurgulayacak; iki ülke arasında stratejik bir siber ortaklık anlaşması da imzalanacak.

LAVROV'UN ZİYARETİ İKİ GÜN SÜRECEK

Hindistan Dışişleri Bakanlığı ise dün Çin'de bulunan Rusya Dışişleri Bakanı'nın iki günlük bir gezi için bugün Yeni Delhi'ye gideceğini duyurdu. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının başlamasının ardından ilk kez ülkeyi ziyaret edecek olan Lavrov'un hükümet yetkilileriyle kapsamlı bir görüşme gerçekleştireceği aktarıldı.

İRAN'LA ORTAK TATBİKAT

Öte yandan, Hindistan önceki gün İran ve Bangladeş'le ortak askeri tatbikata başladı. İran'ın resmi haber ajansı Tasnim'in haberine göre, Hindistan'ın kıyı kenti Goa yakınlarında "2022-IONC Deniz Tatbikatı" isimli askeri tatbikatın kıyı ve deniz olmak üzere iki aşamalı olarak önümüzdeki günlerde tamamlanacağı kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler hindistan ingiltere