Rusya, uzay misyonu için kasaba boşaltacak

50 yıl sonra ilk kez Ay'a uzay istasyonu gönderen Rusya, 11 Ağustos'ta Vostoçni Uzay Üssü'nden 'Luna-25' adlı uzay aracını fırlatmadan önce bir yerleşim birimini tahliye edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yaklaşık 50 yılın ardından ilk kez Ay'a uzay istasyonu gönderen Rusya, bir kasabayı boşaltma kararı aldı. Habarovsk bölgesinde fırlatma alanının güneydoğusunda yer alan Şahtinski yerleşim birimi, 11 Ağustos günü sabah saatlerinde tahliye edilecek. 

Rusya Federal Uzay Ajansı'nın (Roscosmos) aktardığına göre, Rusya'nın 1976'dan bu yana ilk Ay aracı olan 'Luna-25', Moskova'nın yaklaşık 5 bin 550 kilometre doğusundaki Vostoçni Uzay Üssü'nden 11 Ağustos sabahı erken saatlerde fırlatılacak.

'KAYNAKLAR ARAŞTIRILACAK'

Tahliye planına ilişkin açıklama yapan Habarovsk'daki Verkhnebureinskyi bölgesi başkanı Alexei Maslov, "Umalta, Ussamakh, Lepikan, Tastakh, Saganar nehirlerinin ağzı ve Bureya Nehri üzerindeki feribot geçişi alanı, öngörülen (güçlendirici) düşme bölgesine giriyor. Şahtinski sakinleri tahliye edilecek" ifadelerini kullandı. Misyonun hedefinin, Ay'ın iç yapısının incelenmesi ve su da dahil olmak üzere Ay'da bulunan kaynakların araştırılması olduğu belirtildi.

AY TOĞRAĞI DÜNYA'YA GETİRİLMİŞTİ

Bir önceki Rus uzay istasyonu olan Luna-24, 1976'da fırlatılmış ve istasyonun dönüş kapsülü yaklaşık 170 gram Ay toprağını Dünya'ya getirmişti. Luna-25'in ise dönüş kapsülü bulunmuyor. Luna-25'in, Ay'ın güney kutbuna iniş yapan tarihteki ilk uzay istasyonu olması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler rusya uzay misyon Luna-25