Rusya: Ukrayna'nın Belgorod'da iki otobüse saldırısında 6 kişi öldü

Rusya, Ukrayna'nın İHA saldırısında altı kişinin öldüğünü, Ukrayna ise Rusya'nın Harkiv'e saldırısında bir kişinin öldüğünü iddia etti. Sumy'deki 400 bini aşkın kişiye elektrik verilemediği açıklandı.

Harkiv/ Ukrayna. (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesinde Ukrayna'ya ait insansız hava araçlarının (İHA) hava saldırısı düzenlediği iddia edildi. Belgorod Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov, Berezovka köyü yakınlarında insanları işe götüren iki otobüse yönelik gerçekleştiğini ileri sürdüğü saldırıda, altı kişinin hayatını kaybettiğini, 35 kişinin yaralandığını söyledi. Ukrayna ise Rusya'nın Harkiv'e düzenlediğini iddia ettiği saldırıda en az bir kişinin yaşamını yitirdiğini, 24 kişinin yaralandığını duyurdu.

Reuters'ın aktardığına göre, camları patlamış bir otobüsün fotoğrafını paylaşan Gladkov, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu, iki çocuğun hafif yaralandığını bildirdi. 

UKRAYNA: RUSYA HARKİV'E SALDIRDI, EN AZ 1 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan, Ukrayna da Rusya'nın kuzeydoğuda yer alan Harkiv'e saldırdığını iddia etti. Bölgesel yetkililer, saldırıda enkaz altında kalan bir kadının yaşamını yitirdiğini, 24 kişinin yaralandığını açıkladı. Ortodoks Hristiyanların Paskalya'yı kutladığı dün yaşanan saldırının ardından basına konuşan görgü tanığı Natalia Avilova-Patrikeyeva, "Bir dahaki sefere evim vurabilir. Neden burayı vurdular? Burada kim var ki? Ve bu kadar kutsal bir günde. Nasıl? Hiç anlayamıyorum. En azından bu gün sakin kalacağını düşünmüştüm. Sabah saat 04.00'te saldırı oldu. Uyumadım, hiç uyumadım" ifadelerini kullandı.

'SUMY'DE 400 BİNİ AŞKIN KİŞİYE ELEKTRİK VERİLEMİYOR'

Ukrayna'nın kamu yayıncısı Suspilne, gece yarısından sonra Harkiv bölgesi ile yanındaki Sumy bölgesinde elektrik kesintisi yaşandığını aktardı. Ukrayna'nın Enerji Bakanlığı tarafından Telegram'dan yapılan açıklamada, Rusya'nın gece düzenlediği İHA saldırısında Sumy bölgesindeki 400 bini aşkın aboneye elektrik verilemediği belirtildi. 

Bakanlık, elektriğin yeniden verilebilmesi için çalışmaların sürdüğünü, bölgedeki 91 yerleşim yerinin halen elektriksiz olduğunu kaydetti. Yerel yetkililerin iddiasına göre, Rusya'nın saldırıda kullandığı 13 İHA'dan 12'si Ukrayna tarafından düşürüldü.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)