Rusya: Ukrayna'nın 'barış zirvesi' fikri, ABD'nin halkla ilişkiler kampanyası

Ukrayna'nın 'barış zirvesi' düzenleme fikrine ilişkin konuşan Zaharova, "Washington'un halkla ilişkiler kampanyası olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'nın 'barış zirvesi' düzenleme fikrinin ABD'nin 'halkla ilişkiler kampanyası' olduğunu savunarak, "Washington, son zamanlarda Kiev yönetimini barış gücü olarak göstermeye çalışıyor" dedi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın 'barış zirvesi' açıklamalarına ilişkin konuşan Zaharova, "Bu saçma fikri, Washington'un halkla ilişkiler kampanyası olarak değerlendiriyoruz. Washington, son zamanlarda Kiev yönetimini barış gücü olarak göstermeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Kuleba, dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı 'askeri operasyonun' yıldönümü olan şubatta 'barış zirvesi' düzenlemeyi amaçladıklarını duyurmuştu.

BELARUS: UKRAYNA'YA AİT FÜZE DÜŞÜRÜLDÜ

Öte yandan Belarus Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya ait bir S-300 hava savunma füzesinin düşürüldüğünü açıkladı. Belta haber ajansına göre, herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olayla yerel yetkililer, 'endişelenecek bir şey olmadığını' bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bir tarım arazisinde (füzeye ait) parçalar bulundu. Soruşturma sürecinde enkazın Ukrayna topraklarından atılan bir S-300 uçaksavar güdümlü füzeye ait olduğu tespit edildi" ifadeleri kullanıldı. (DIŞ HABERLER)