Rusya Ukrayna'da esir düşen İngiliz askerlerin görüntülerini yayınladı

Rusya devlet televizyonu Ukrayna'da savaşırken esir düşen İngiliz askerlerin görüntülerini yayınladı. Ukrayna'nın ise esir aldığı muhalefet lideri Medvedçuk'un yeni konuşmasını yayınladığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya devlet televizyonu Ukrayna'nın doğusundaki liman kenti Mariupol'da savaşırken esir düşen İngiliz askerlerin görüntülerini yayınladı. İngiltere ordusunun eski bir subayı olan 48 yaşındaki Shaun Pinner, Ukrayna'da esir alınan Rusya yanlısı isimlerle takas edilmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Pinner, "Merhaba ben Shaun Pinner. İngiltere vatandaşıyım. Mariupol'da yakalandım. Ukrayna Deniz Piyadeleri'nin bir parçasıyım. Beş ile altı haftadır Mariupol'da savaşıyordum" sözleriyle başladığı video konuşmasında İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a da esir takası girişimlerinde yardımcı olması için çağrı yaptı.

YARA İZLERİYLE RÖPORTAJ VERDİ

Rusya ordusuna Mariupol'da esir düşen Ukrayna ordusundan İngiliz asker Aiden Aslin de Rus devlet televizyonunda görüntüleri yayınlandı. Rus gazetesi Izvestia'ya röportaj veren İngiliz askerin Mariupol'da savaşırken yaşadıklarını anlattığı görüntülerde yara izleri olduğu görüldü. Söz konusu görüntülerin yayınlanmasının ardından ailesi Daily Mail sitesine yaptığı açıklamada, "Onu bu halde görmek dehşet verici" tepkisi verdi.

REUTERS: MEDVEDÇUK'UN YENİ GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Reuters haber ajansı ise Ukrayna'nın esir aldığı Putin'in dostu muhalefet lideri Viktor Medvedçuk'un yeni görüntülerinin Ukrayna güvenlik servisleri tarafından yayınlandığını duyurdu. Görüntülerde, Medvedçuk'un Putin'den kuşatma altındaki Mariupol'da esir alınan Ukrayna birlikleriyle takas edilmeyi önerdiği belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, “Medvedçuk bir askeri üniforma tercih ettiyse savaş yasalarına tabidir. Rusya'ya senin bu adamını Rus esaretindeki adamlarımızla takas etmeyi teklif ediyorum" açıklaması yapmıştı. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler rusya ukrayna