Rusya-Ukrayna sınırında petrol tesisinde patlama

Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın kenti Bryansk'ta bir petrol depolama tesisinde iki patlama meydana geldi. Tesiste yangın çıktığı belirtilirken patlama nedeni açıklanmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Ukrayna sınırına 154 kilometre uzaklıktaki kenti Bryansk'ta bir petrol depolama tesisinde iki patlama meydana geldiği ve ardından yangın çıktığı aktarıldı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, olayda can kaybı ve yaralı olmadığı bildirildi. Açıklamaya göre, Rus petrol boru hattı şirketi Transneft'e ait tesiste meydana gelen patlamanın nedenlerinin araştırıldığı belirtildi. 

Rusya Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tesisteki faaliyetlerin askıya alındığı belirtildi. Açıklamada, 400 bin nüfuslu kentte dizel ve benzin dahil yeterli yakıt stoğu bulunduğu ifade edildi. 

Ukrayna sınırı yakınlarındaki bir petrol rafinerisinde 1 Nisan'da da yangın çıktığı duyurulmuştu. Ukrayna'dan atılan iki füzenin rafineriye isabet ettiği iddia edilmiş, Kiev yönetimi iddiaları yanıtsız bırakmıştı. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler rusya ukrayna bryansk