Rusya: Türkiye'nin tutumu, NATO'daki güvensizliği gösteriyor

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımı konusundaki tutumunun 'güvensizliğin derecesini gösterdiğini' savunan Zaharova, "Türkiye, ortaklarını yakından tanıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımı konusunda ortaya koyduğu tutumun 'İttifak içinde ve genel olarak Batılı devletler arasındaki güvensizliğin derecesini gösterdiğini' savundu. Sputnik'in aktardığına göre Zaharova, Batılı ülkelerin ‘kendi insanlarının bile güvenmediği küçük dolandırıcılara dönüştüklerini’ ifade etti.

“NATO üyesi olan Türkiye, ortaklarını yakından tanıyor. Türk makamları, NATO içinde verilen kararların dışişleri bakanları, savunma bakanları, genelkurmay başkanları ve ülke liderleri düzeyinde tasarlandığı için kendi yolunda ilerliyor. Birilerine boyun eğdirmek gerektiğinde alenen her türlü sözün verildiğini bilirler, önemli olan kararın verilmesi. Bu kolektif Batı'nın böyle bir taktiğidir” diyen Zaharova, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Sonra bu vaatleri algılayanlar, yerine getirileceklerine içtenlikle inanıyor, oysa tüm bunlar yerine getirilmiyor. NATO'nun içinde bulunan Türkiye bunu içten biliyor ve bu nedenle tüm bunların kağıt üzerinde bile değil, somut kararlar şeklinde düzenlenmesini talep ediyor.” (DIŞ HABERLER)