Rusya Suriye'den Donetsk ve Lugansk'ı tanımasını istedi

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Suriye yönetiminin Ukrayna'nın Donbass bölgesindeki Donetsk ve Lugansk'ı tanımasını Moskova'nın "memnuniyetle karşılayacağı" mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moskova'dan Şam'a Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk yönetimlerini tanıma çağrısı yapıldı. 

Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'a göre, Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov bugünkü basın brifinginde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriyeli mevkidaşı Beşar Esad arasında görüşme olup olmayacağıyla ilgili soruları yanıtladı. 

"Böyle bir toplantı olursa size haber vereceğiz" yanıtı veren Peskov, Suriye'ye Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı özerk yönetimler Donetsk ve Lugansk'ı tanıma çağrısı yaptı.

Kremlin sözcüsü, "Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin (LPR) diğer ülkeler, özellikle de bize dost olan Suriye Arap Cumhuriyeti tarafından tanınmasını memnuniyetle karşılayacağız" dedi. 

Habere göre, Suriye Devlet Başkanı'yla görüşen Duma Savunma Komitesi başkan yardımcısı, Esad'ın Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın söz konusu yönetimlerin tanınması için talimat vermeyi planladığını söyledi. Rusya, 21 Şubat'ta Donetsk ve Lugansk yönetimlerini tanıma kararı almıştı.(DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler rusya suriye