Rusya: Limanların mayınlardan temizlenmesi konusunda Türkiye'yle anlaştık

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna limanlarının mayınlardan temizlenmesi için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna limanlarının mayınlardan temizlenmesine yardım etmesi konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Sputnik'in haberine göre, Suudi Arabistan ziyaretinin sonunda basın toplantısı düzenleyen Lavrov, "Putin ile Erdoğan arasındaki görüşme sonucunda, rehinelerin ve gelişmekte olan ülkelerin ihtiyaç duyduğu kargoların bulunduğu gemilerin salıverilmesi için Türk meslektaşların Ukrayna limanlarının mayından temizlenmesine yardım etmeye çalışması konusunda mutabakat sağlandı" dedi.

Lavrov, "mayın temizleme operasyonunun Ukrayna'nın askeri potansiyelini güçlendirme ve Rusya'ya zarar verme girişimleri olmadan gerçekleştirilmesi gerektiğini" söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in AB'nin ciddi bir askeri güç olması gerektiği yönündeki sözlerine de yanıt veren Lavrov, "Bu, muhtemelen bir kelime oyunu ancak ateş olmayan yerden duman çıkmaz. AB'de gerçekten de çok güçlü bir Rusofobik kanat var ve bu kişiler, uzun yıllardır dayanışma ve konsensus ilkesi üzerinde spekülasyon yaparak kendi tutumlarını diğerlerine dayattı" diye konuştu.