Rusya Haseke'ye takviye güç gönderdi

Rusya, Türkiye-Suriye sınırına konuşlanmak üzere yaklaşık 300 askeri polisi Haseke'ye gönderdi. Takviye gücün, Rusya-Suriye ortak gözlem noktalarının güçlendirilmesine yardım edeceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, Türkiye-Suriye sınırındaki Haseke kentinde bulunan Rusya-Suriye ortak gözlem noktalarının güçlendirilmesi için bölgeye takviye Rus askeri polis birlikleri gönderdi. Rus devlet ajansı Sputnik'in aktardığına göre, Rusya-Suriye ortak gözlem noktası amiri Binbaşı Dmitriy Suntsov "Rus askeri polis birliği, Haseke'deki ortak gözlem noktalarından birine geldi. Ana görevi, bölgedeki gerilimin azaltılmasına katkıda bulunmak" dedi.

AYN İSA, TEL TAMER VE AMUDA'YA KONUŞLANACAKLAR

Sayıları yaklaşık 300 civarında olan takviye askeri polis birlikleri, Türkiye ile Rusya arasında bölgedeki duruma istikrar kazandırılması amacıyla yapılan mutabakatlar kapsamında, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Ayn İsa, Tel Tamer, Amuda ve diğer yerleşim birimlerindeki gözlem noktalarına konuşlandırılacak. Sputnik, Haseke'ye gönderilen takviye güçlerin daha iyi eğitim aldığını ve Suriye'de çeşitli görevlerin yerine getirilmesi konusunda deneyim sahibi olduğunu da yazdı. 

EKİPMAN SEVKIYATI DA YAPILDI

Bölgeye Rus askeri kargo uçağıyla takviye silah, iletişim ve navigasyon cihazı gibi Rus askerlerin ihtiyaç duyduğu çeşitli ekipmanın da sevk edildiği belirtildi.

Aralık sonunda Rus askerleri, Suriye ordusunun yasadışı silahlı grupların saldırılarına maruz kaldığı Ayn İsa'daki gözlem noktasına gitmişti. Bunun ardından silahlı grupların karşılıklı eylemlerinde azalma kaydedilmişti.

22 Ekim 2019'da Soçi'de bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeydoğusundaki durumun normale döndürülmesine yönelik ortak faaliyetleri öngören bir mutabakat zaptı imzalamıştı. Belgeye uygun olarak Rus askeri polisi ve Suriyeli birlikler, Türk güvenlik bölgesiyle sınırı bulunan yerleşimlere konuşlandırılmıştı. 1 Kasım 2019'da da Rus ve Türk askerleri Fırat'ın doğusunda ortak devriyelere başlamıştı. (Sputnik)