Rusya, film çekmek için bir oyuncu ve yönetmeni uzaya gönderecek

Rusya Uzay Ajansı Roscosmos açıkladı: Rusya, 5 Ekim 2021'de bir oyuncu ve yönetmeni, uzayda ilk kez film çekmek için uzaya gönderecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Uzay Ajansı Roscosmos, oyuncu Yulia Peresild ile yapımcı Klim Shipenko’yu uzayda ilk kez film çekmek için Uluslararası Uzay İstasyonu'na göndereceğini açıkladı. Roscosmos’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, ekip 5 Ekim 2021’de Baykonur Uzay Üssünden Soyuz MS-19 aracıyla yola çıkacak.

Adı “Meydan Okuma” olarak belirlenen film, bir “uzay draması” olacak. Film, “Kholop”, “Saliout-7” ve “Text” gibi filmleri de çeken Rus yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncu Klim Shipenko tarafından yönetilecek. Filmin ortak yapımcısı ise, Roscosmos’un Başkanı Dmitri Rogozine olacak.

Film ve Yulia Peresild’in rolü hakkında henüz ayrıntı verilmedi. 

NASA VE SpaceX İŞ BİRLİĞİNDE ÇEKİLECEK UZAY FİLMİ İÇİN EKİM AYINDA UZAYA GİDİLECEK

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi NASA ve Elon Musk da, ABD’nin de uzayda film çekme projesi olduğunu doğrulamıştı. Yapılan açıklamalara göre, oyuncu Tom Cruise ve yönetmen Doug Liman, Ekim 2021’de SpaceX ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek. Cruise ve Liman, uzay istasyonunda birkaç gün kalacak ve Liman’ın gelecek filminin bir sahnesini çekecek. (Ajans Bizim)