Rusya duyurdu: İlhak referandumlarından 'evet' kararı çıktı

Donbass, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya ilhakı için düzenlenen referandumlardan 'evet' kararı çıktığı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moskova yönetiminin kontrolünde olan Donbass, Herson ve Zaporijya bölgelerinde Rusya'ya katılım için 23 Eylül'de başlayan referandumlar sona erdi. Ukrayna'nın doğusunda yer alan Moskova yanlısı Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile Rusya'nın kontrolündeki Herson ve Zaporijya bölgelerinde düzenlenen referandumlarda 'Rusya'ya katılma' kararının çıktığı duyuruldu. Oyları yüzde 100'ünün sayıldığı belirtilen Lugansk Halk Cumhuriyeti'nde, oylamaya katılanların yüzde 98,42’si Rusya'ya bağlanmaktan yana oy kullandı. Oyların yüzde 56.85'inin sayıldığı Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde ise, bunların yüzde 94,75’inin Rusya’ya katılmak için oy kullandığı açıklandı. 

Rusya'nın şubat ayında Ukrayna'ya başlattığı operasyon kapsamında Moskova'nın kontrolüne geçen ilk kent olan Herson'da da oyların tamamının sayıldığı belirtildi. Bölgelerdeki seçim komisyonların aktardığına göre, referanduma katılanların yüzde 87,05'i Rusya’ya bağlanmaktan yana oy kullandı. Zaporijya bölgesindeki referandumda ise oyların tamamının sayıldığı ve oylamaya katılanların yüzde 93,11’inin Rusya’ya katılmak için oy kullandığı ifade edildi. Avrupa'nın en büyük nükleer santralinin yer aldığı Zaporijya bölgesinin başkenti, hala Ukrayna ordusunun kontrolünde. (DIŞ HABERLER)