Rusya, Batı merkezli STK'lerin yerel ofislerini kapatıyor

 İnsan Hakları İzleme Örgütü ile Uluslararası Af Örgütü de dahil olmak üzere 15 kuruluş, Rusya'nın uluslararası organizasyonlar ve yabancı sivil toplum kuruluşları listesinden çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Adalet Bakanlığı, birçok Batı merkezli sivil toplum kuruluşunun (STK) yerel ofislerinin kapatılacağını duyurdu. 30 yıldır Rusya'da faaliyet gösteren New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü ile Londra merkezli Uluslararası Af Örgütü de dahil 15 STK'nin kaydının 'Rusya Federasyonu'nun yasalarının ihlal edildiği' gerekçesiyle silindiği açıklandı. 

Geçtiğimiz günlerde, Rus güçlerinin 'bariz savaş suçu' işlediğini ortaya koyan bir dizi kanıtı kayıt altına aldıklarını duyuran İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün açıklamasında, "Bu hamle, Ukrayna'daki savaşla ilgili haberlerimize yanıt niteliğindedir" denildi.

Rusya'nın uluslararası organizasyonlar ve yabancı sivil toplum kuruluşları listesinden çıkarılan STK'ler arasında Carnegie Uluslararası Barış Vakfı, Özgürlük için Friedrich Naumann Vakfı, Friedrich Ebert Vakfı ve Aga Khan Vakfı da yer alıyor. (DIŞ HABERLER)