Rüşvet aldığı iddia edilen daire başkanı serbest bırakıldı

Samsun Belediyesi Mali İşler Daire Başkanı Bahattin Karataş, Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Bahattin Karataş'ı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Bahattin Karataş
Google Haberlere Abone ol

SAMSUN - AK Partili Büyükşehir Belediyesi’nde Mali İşler Daire Başkanı olarak görev yapan Bahattin Karataş, belediye iş yapan ve hak edişini belirlenen miktardan fazla almak isteyen müteahhit Y.T.’den çay poşeti içinde 30 bin lira rüşvet aldığı gerekçesiyle geçen aralık ayında tutuklandı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde rüşvet almak suçundan tutuklu yargılanan Bahattin Karataş, duruşmaya katılırken, rüşvet verdiği iddia edilen Y.T. katılmadı. Davaya İçişleri Bakanlığı ve belediyenin avukatları da müdahil sıfatıyla katıldı.

SAVCI CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Korona virüsü tedbirleri kapsamında duruşmaya izleyici ve sanık yakınları alınmadı. Savcılık, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Bahattin Karataş ile kendisine rüşvet vermek suçundan tutuksuz yargılanan müteahhit Y.T'nin, ayrı ayrı 4 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin Karataş, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Karataş, dava konusu olan paranın rüşvet olmadığını, borç olarak aldığını savundu.

Mahkeme, Bahattin Karataş'ın adli kontrol şartı ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi.

BELEDİYEDEKİ KASADAN KİLOLARCA ALTIN ÇIKTI

Öte yandan Daire Başkanı Karataş’ın belediyede bulunan odasında yapılan aramada çelik bir kasada çay paketinin içinden 135 bin Euro, 36 bin TL, bir tanesi 1 kilogram külçe olmak üzere yaklaşık 5 kilogram altın, 13 adet çeyrek altın ebatlarında basılan özel altın, 75 tam altın, 50 yarım altın, 1059 çeyrek altın, kendisi dahil 8 farklı kişi adına çeşitli bankalara ait 23 adet hesap cüzdanı ve 40 yakın gayri menkul tapusu ele geçirilmişti. (DUVAR)