Ruşen Çakır: Bakan Derya Yanık trollüğün sınırlarında dolaşan biriymiş gibi gözüküyor

Gazeteci Ruşen Çakır, bakan Derya Yanık'ı, 2014'te kendisiyle ilgili bir yorumu nedeniyle Twitter'da engellediğini belirterek "Birazcık trollüğün sınırlarında dolaşan biriymiş gibi gözüküyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Ruşen Çakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gece yarısı kararnamesiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atadığı ve 23 Nisan'da koruma altındaki bir çocuğun kimliğini deşifre ettiği için tepki çeken Derya Yanık ile ilgili medyascope.tv'de açıklamalarda bulundu. 

Ruşen Çakır, yeni bakan hakkında sosyal medyada yaptığı araştırmada ilginç bir duruma rastladığını söyledi.

Çakır şunları kaydetti: "Twitter'a baktığımda kendisini engellemiş olduğumu gördüm. Neden engellemişim? Anladığım kadarıyla çok eski, daha Medyascope yokken Twitter'ın ilk zamanlarında olan bir şey, benim muhtemelen Vatan'da yazdığım zamanlarda, referandumla ilgili bir şeyde bana, eleştiri demeyeyim de bir şeyler söylemiş. Kendisi, 'Ruşen Çakır'ın analizci diye gezdiği bir ülke diye burası!' demiş. Ben analizci diye gezmiyorum, gazeteciyim. Ve zaten pandemi nedeniyle de gezemiyorum. Bu bayağı, eski. 2014'te bayağı geziyorduk, yurtiçinde hatta yurtdışında. Analizci lafı sevdiğim bir laf değil. Yeni bakanımız Derya Hanım böyle birisi belli ki. Ve zaten hemen bakan olduğu açıklanır açıklanmaz, kendisinin değişik sosyal medya paylaşımları ortaya atıldı. Devlet Bahçeli hakkında söyledikleri var. Onun söylediklerini zamanında Recep Tayyip Erdoğan da söylemişti. O bir yere kadar anlaşılabilir. Tabi bir de Fetullahçılık meselesi var. Fetullahçılık ile ilgili olumlu sözleri var. Bu da aslında birçok AKP'linin, görev alan kişilerin ya da en hızlı FETÖ düşmanlarının geçmişinde çok karşılaştığımız bir şey. Aslında çok yadırgatıcı bir şey değil. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın İstanbul Sözleşmesi'nden yana olduğunu söylüyorlar ama bunun bir anlamı yok, çünkü sözleşme yok. Benim gördüğüm anladığım kadarıyla kendisi siyasette kaliteye çok fazla önem veren birisi değilmiş, birazcık trollüğün sınırlarında dolaşan birisiymiş gibi gözüküyor. Fakat, bakan olduğu andan itibaren bunun değişeceğini tahmin ediyorum. Umuyorum, bir vatandaş olarak da bekliyorum." (HABER MERKEZİ)