Rus sporcuların turnuvadan men edilmesine tenis şampiyonlarından tepki

Rus ve Belaruslu tenis sporcularının bu yıl Wimbledon turnuvasından men edilmesine tepkiler sürüyor. Dünya şampiyonlukları olan Nadal ve Djokovic'den söz konusu karara "adaletsizlik" tepkisi geldi.

Djokovic ve Nadal farklı turnuvalarda karşı karşıya gelmişti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Farklı turnuvalarda dünya şampiyonlukları olan erkek tenis sporcuları Rafael Nadal ve Novak Djokovic bu yıl Rus ve Belaruslu sporcuların Wimbledon müsabakalarından men edilmesine tepki gösterdi.

ABD merkezli Associated Press'in (AP) haberine göre, 21 kez Grand Slam şampiyonluğu bulunan İspanyol tenis sporcusu Nadal, Madrid'de dün katıldığı basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Nadal, "Rus tenis arkadaşlarım ve meslektaşlarıma büyük bir adaletsizlik yapıldığını düşünüyorum. Savaş onların suçu değil. Wimbledon kararını verdi. Onlar için üzgünüm" diye konuştu. 

'ADİL VE DOĞRU DEĞİL'

Dünyaca ünlü Sırp tenişçi Novak Djokovic de Wimbledon'ın Rus ve Belaruslu oyuncuları men etme kararının adil olmadığını savundu. "Bu adil ve doğru değil" diyen Djokovic, açıklamasında Covid-19 aşısı olmadığı için Avustralya'dan sınır dışı edilmesini hatırlattı.

Djokovic, "Evet aynısı değil ancak ben de bu yıl başında benzer bir şey yaşıyordum, oyuna çıkamayacağınızı bilmek sinir bozucu. Wimbledon'ın kararını desteklememe kararımın arkasındayım" diye konuştu. 

ÜNLÜ TENİSÇİLER MEN EDİLMİŞTİ

Wimbledon 27 Haziran'da başlayacak. Wimbledon'dan men edilen isimler arasında ABD Açık şampiyonu Daniil Medvedev ve Fransa Açık ikincisi Anastasia Pavlyuchenkova'nın yanı sıra Belaruslu oyuncu Victoria Azarenka da yer alıyor.

Turnuvanın resmi yetkilisi All England'dan önceki hafta yapılan açıklamada Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları gerekçe gösterilerek Rus ve Belaruslu oyuncuların bu yıl Wimbledon'da yer almayacağı belirtmişti. (DIŞ HABERLER)