Rus soprano Netrebko’nun Metropolitan Operası’ndaki işine son verildi

Savaşı kınadığını söylemesine rağmen Putin'e olan sempatisini gizlemeyen Rus soprano Anna Netrebko'nun New York Metropolitan Operası'ndaki görevine son verildiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Ukrayna harekâtının Batı sanat dünyasındaki etkileri de sürüyor. Rus sanatçılara Rusya Başkanı Vladimir Putin'i açıkça kınamaları için baskıda bulunulurken, birçok sanatçının görevlerine son veriliyor. Son olarak Putin'i açıkça kınama talebini yerine getirmeyen ünlü soprano Anna Netrebko, New York Metropolitan Operası'nın kadrosundan çıkarıldı. 

Daha önce savaşı kınadığını belirten sopranonun, Putin'e yönelik sempatisini çeşitli kereler dile getirmesinin kararda etkili olduğu öne sürüldü. Netrebko ayrıca 2014'te Ukrayna'nın bağımsızlık talep eden kenti Donetsk'in opera binası için 1 milyon Ruble bağışlamış ve şehirdeki ayrılıkçıların bayrağıyla fotoğraf çektirmişti. 

Yıllardır sahne aldığı Metropolitan Operası ise sanatçının yerine Ukraynalı soprano Liudmyla Monastyrska'nın kadroya alınacağını açıkladı.

Daha önce de Rus sanatçıların ABD ve Avrupa'daki konserleri iptal edilmiş, dünyaca ünlü Rus orkestra şefi Valery Gergiev, Ukrayna'ya saldırıyı kınamaması nedeniyle birçok ülkede yürüttüğü müzik faaliyetlerinden uzaklaştırılmıştı. Gergiev'in Münih Filarmoni Orkestrası şefliği görevine de son verilmişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)