Rus milyarder Abramoviç sahibi olduğu Chelsea takımından men edildi

Rus milyarder Roman Abramoviç'in İngiltere'de mal varlıkları dondurulurken sahibi olduğu Chelsea'nin mali krizle karşılaştığı belirtildi. Abramoviç'in futbol kulübündeki yetkilerine de son verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin Rus milyarder Roman Abramoviç'in mal varlıklarını dondurma kararının etkileri gündemde. Wall Street Journal (WSJ) gazetesi Abramoviç'e yönelik İngiltere'nin yaptırım kararlarından ötürü ABD'li hedge fon şirketlerindeki hesaplarının da askıda olduğunu yazdı. 

İngiltere Premier Lig takımı Chelsea’nin de sahibi olan Abramoviç’in ülkedeki tüm varlıklarının dondurulması üzerine kulübün oyuncu transferi ve bilet satışı da dahil tüm finansal faaliyetleri kısıtlandı. Buna göre, sponsorların da işbirliğini askıya alma girişimleri üzerine takımın ciddi bir finansal kayıp nedeniyle iflasının açıklanabileceği, oyuncuların ilerleyen haftalarda müsabakalara çıkamayacağı belirtildi. Chelsea’nin forma sponsoru olan telekomünikasyon şirketi de 40 milyon sterlinlik anlaşmanın geçici olarak askıya alınacağını açıkladı. 

PREMIER LIG'DEN AÇIKLAMA: YETKİLERİ ELİNDEN ALINDI

Abramoviç sahibi olduğu futbol kulübündeki görevlerinden de men edildi. İngiltere Premier Lig yönetimi yaptığı yazılı açıklamada, "Hükümetin uyguladığı yaptırımlar üzerine Abramoviç'in sahibi olduğu Chelsea Kulübü'ndeki yetkileri alınmıştır" denildi. Açıklamada, söz konusu futbol kulübüyle lisans anlaşmalarının geçerli kalacağı, takımın antrenman ve maçlarını sürdürebileceği kaydedildi.

'RUSYA'DAKİ EKONOMİK ÇIKARLARINI FEDA ETMELERİ ÜZÜCÜ'

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan ise "Rusya, Londra'nın kişisel yaptırımlarına yeterince yanıt verecek" açıklaması geldi. Bakanlığın Avrupa temsilcisi Sergey Belyayev, "Londra'nın kişisel yaptırımları, bu ölümcül uygulamayı defalarca kullandığını ve bu tür dostane olmayan eylemlerinin uygun bir tepkiyle karşılandığını çok iyi bildiğini biliyoruz. Rusya ile karşı karşıya gelmek, İngiliz siyasi elitlerinin bilinçli bir kararıdır" diye konuştu. İngiliz milyarderlerin "Rusya'daki önemli ekonomik çıkarlarını feda etmeye karar vermesinin üzücü olduğunu" da söyleyen bakanlık yetkilisi, "Kaybettiklerini telafi etmeleri oldukça zor olacak” dedi.

Avrupa ülkeleri Rus milyarderlerin ülkelerindeki mal varlıklarına yönelik peş peşe yaptırım kararları almıştı. İtalya da Rus milyarder Andrey Melniçenko'ya ait 578 milyon dolarlık mega yata el koymuştu. (DIŞ HABERLER)