Rus komedyenler bu sefer de Alman bakanı kandırdı: Sözleri ortaya çıktı

Vladimir Kuznetsov ve Aleksey Stolyarov isimli komedyenler, kendilerini Afrika Birliği'nin bir temsilcisi olarak tanıtarak Almanya Ekonomi Bakanı Habeck ile görüştü. Bakanlık, görüşmeyi doğruladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus komedyenler Vladimir Kuznetsov ve Aleksey Stolyarov'un, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin ardından Almanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck'e de telefon şakası yaptığı ortaya çıktı. Buna göre, Kuznetsov ve Stolyarov, kendilerini Afrika Birliği'nin bir temsilcisi olarak tanıtarak Habeck ile telefonda görüştü.

Anadolu Ajansı'nın Almanya basınından aktardığına göre, Robert Habeck, görüşmede İngilizce, Rusya’nın saldırılarına rağmen Ukrayna’nın tahıl ihracatına yardımcı olunması gerektiğini belirtti. "Yapmaya çalıştığımız şey buğdayı çeşitli yollarla Ukrayna'dan çıkarmak" diyen Yeşiller Partili siyasetçi, "Bir demir yolu bağlantısı kurduk. Romanya limanını Ukrayna'ya bağladık. Ama tabii ki bu sorun çok ama çok ciddi. Putin de bunu biliyor. Bence dünyayı ve Afrika'yı rehin almak istiyor" ifadelerini kullandı.

EKONOMİ BAKANLIĞI GÖRÜŞMEYİ DOĞRULADI

Telefonda Afrika Birliği temsilcisi sandığı komedyenlere çağrıda bulunan Habeck, "Afrika tarafından çok net bir duruş yardımcı olabilir. Eğer Afrikalı liderler ona açıkça 'Putin, bunu yapma' derlerse, o da dinleyecektir. Bence Putin'in anladığı tek dil baskı. Savaşın yakında biteceği varsayılamaz. Bitecek gibi de görünmüyor. Önümüzdeki yıl ve belki de daha uzun sürecek uzun bir savaş beklemeliyiz" diye konuştu. Görüşmeyi doğrulayan Ekonomi Bakanlığı, kaydın montajlanarak yapıldığını bildirmekle yetindi.

ŞAKACILARIN KANDIRDIĞI MELONİ'NİN DANIŞMANI İSTİFA ETMİŞTİ

İki komedyen daha önce de İtalya Başbakanı Meloni, eski Almanya başbakanı Angela Merkel, eski İngiltere savunma bakanı Ben Wallace ve Prens Harry'e telefon şakası yapmıştı.

Meloni, iki Rus komedyenin bir Afrikalı lidermiş gibi kendisiyle telefon görüşmesi yapması ve bu görüşmedeki sözlerinin basına yansımasının ardından, diplomatik danışmanı Büyükelçi Francesco Maria Talo'nun olayın sorumluluğunu üstlenerek 3 Kasım 2023 tarihinde istifa ettiğini duyurmuştu. Meloni, liderlerle bu tarz görüşmeleri çok yaptıklarını ancak Diplomatik Danışman Ofisi'nin bu hadisede 'yüzeysel' ve 'dikkatsiz' bir yaklaşım sergilediğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)