Rus istihbarat başkanından Karabağ uyarısı: Teröristler Rusya'ya girebilir

Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Direktörü Sergey Narışkin, 'Karabağ'ın teröristler için bir çıkış noktası haline gelebileceğini' söyledi. Narışkin, bu kişilerin Rusya topraklarına girebileceği uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ gerilimi sürerken, Rusya'dan yeni bir uyarı geldi. Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Direktörü Sergey Narışkin, 'Karabağ'ın teröristler için bir çıkış noktası haline gelebileceğini' söyledi. Narışkin, bu kişilerin Rusya topraklarına girebileceği uyarısında bulundu.

TASS ajansının aktardığına göre Narışkin, 'Ermenistan ve Azerbaycan'ın müzakere masasına döneceklerinden şüpheleri olmadığını belirtti.

Türkiye ile Azerbaycan, Karabağ'a Suriye'den militan taşındığı iddiasını kesin bir dille reddediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise bugün Bakü ziyaretinde yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'dan çekilmesi şartını yinelemişti. Çavuşoğlu, "Uluslararası topluma çağrıda bulunuyoruz. Biz Gürcistan, Suriye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğünü nasıl savunuyorsak Azerbaycan toprak bütünlüğünü de öyle savunuyoruz. Bu konuda çifte standart olmaz. Olmayacağını da kardeş Azerbaycan sahada ve masada gösteriyor" demişti. (DIŞ HABERLER)