Rus iş insanı Ivan Pechorin ölü bulundu

Rusya merkezli enerji şirketinin üst düzey yöneticisi Ivan Pechorin'in ölü bulunduğu açıklandı. Pechorin, ocak ayının sonundan bu yana şüpheli şekilde öldüğü açıklanan dokuzuncu Rus iş insanı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da Uzakdoğu ve Arktik Geliştirme Kurumu'nun üst düzey yöneticisi Ivan Pechorin'in hayatını kaybettiği duyuruldu. CNN'in aktardığına göre Rus iş insanı Pechorin, Vladivostok kentinde ölü bulundu. Bu yılın başında şirket, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı operasyona karşı çıkmış ve çatışmanın sonra ermesi için çağrıda bulunmuştu. 

Rusya merkezli enerji şirketinin açıklamasında, "12 Eylül 2022 tarihinde, Uzak Doğu ve Arktik Geliştirme'nin Havacılık Endüstrisi Genel Müdürü, meslektaşımız Ivan Pechorin'in trajik ölümünden haberdar olduk" ifadelerine yer verildi. "Ivan'ın ölümü arkadaşları ve meslektaşları ve şirket için de büyük bir kayıptır. Ailesine ve arkadaşlarına en içten taziyelerimizi sunuyoruz" denilen açıklamada, 43 yaşındaki Pechorin'in ölümüne dair detay paylaşılmadı. Yerel basın, Pechorin'in Cape Ignatyev yakınlarında teknesinden düştüğünü ve boğulduğunu yazdı. 

Pechorin, ocak ayının sonundan bu yana şüpheli şekilde öldüğü açıklanan dokuzuncu Rus iş insanı. Dokuz kişiden dördü, Rus devlet enerji şirketi Gazprom ya da iştiraklerinden biriyle, diğer ikisi ise Rusya'nın en büyük özel petrol ve gaz şirketi olan Lukoil ile bağlantılıydı. (DIŞ HABERLER)