Ruken'in yeni albümü 'Next Step' tüm dijital platformlarda yayında

Ruken Barış'ın yeni albümü ‘Next Step’ tüm dijital platformlarda dinleyicilerle buluştu. Albümde İngilizce sözlü özgün bestelerin yanı sıra bir Kürtçe bir de Azerice düzenleme yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ruken Barış'ın R. Gökhan Koçer’le beraber hazırladığı yeni albümü "Next Step", tüm dijital platformlarda yayınlandı. "Next Step" adlı çalışma Anadolu geleneğinden esinlenen özgün ritim ve ezgileri modern cazın sunduğu harmoni olanakları ile birleştiriyor. 

Besteci ve söz yazarı Ruken Barış’ın şarkıları seslendirdiği albümde Şinasi Celayiroğlu (elektro ve akustik gitar), R. Gökhan Koçer (bas gitar ve klasik gitar), Yaniv Nachum (soprano saksafon), Achim Heine (davul) ve Cesar Latorre (piano ve hammond) de yer alıyor.

Albümde, şarkılar bir yandan pop-caz-blues eksenli bir düzenleme anlayışı ile ilerliyor. Albümde İngilizce sözlü özgün bestelerin yanı sıra bir Kürtçe bir de Azerice düzenleme yer alıyor. Tüm albüm, hatta Ruken Barış’ın tüm müziği 'geçmişin şimdi içinde kendisini yeniden üreterek zamanı üzerinde özgürce hareket edilebilen bir mekana dönüştürmesi' fikrinden ilham alıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)