Ruhi Çenet’in siyam ikizler belgeseli Hindistan'da gündem oldu

YouTuber Ruhi Çenet, Hindistanlı siyam ikizlerine yer verdiği belgeseli geçen ay yayınladı. Elektik işçisi olan ikizlerin, devlet işleri için tek maaş aldıklarını söylemesi Hindistan'da tepki yarattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- YouTuber Ruhi Çenet, geçen ay Hindistanlı siyam ikizleri Sohna ve Mohna Singh’in hikâyesini konu alan belgeselini Youtube kanalında yayınladı.

Elektrik işçisi olarak çalışan 19 yaşındaki Singh kardeşler, devlet için yaptıkları işlerde iki değil tek maaş aldıklarını iddia ettiler.

İkizlerin belgeseli hakkında haber yapan İngiliz gazetesi Daily Mail'in haberine göre, Hindistan'ın Punjab kentinde ebeveynleri tarafından terkedilen ve bir barınakta büyütülen ikizlerin hikâyesi, Hindistan'da büyük tepkilere yol açtı.

Yorumlarda öfkelerini dile getiren izleyiciler, "İki kişiye bir maaş mı? Sinirleniyorum", "Kimlikleri ayrıysa iki farklı çek almaları gerekir" gibi ifadeler kullandılar.

Sohna ve Mohna Sighn, Haziran 2003'te Yeni Delhi'deki Sucheta Kriplani Hastanesinde doğdular. İkizler, henüz iki aylıkken ebeveynleri tarafından terk edildiler.

Singh kardeşlerin iki kalbi, böbrekleri ve omurilikleri ile iki çift kolu var ancak karaciğerlerini, safra keselerini, bacaklarını ve dalaklarını paylaşıyorlar. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)