Rubato grubunun solisti Özer Arkun için 35 yıl hapis istemi

Sevgilisi B.Y.'ye şiddet uygulayan Özer Arkun'un  35 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Kavga sırasında fırlatılan bardak silah olarak kabul edildi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Rubato grubunun solisti Özer Arkun’un sevgilisi B.Y.'yi darbetmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, B.Y. ile Özer Arkun’un 2019 yılından beri arkadaş oldukları ve 2020 yılında evlilik kararı alıp birlikte yaşamaya başladıkları aktarıldı.

Suç tarihinde ikilinin Üsküdar’daki evlerinde bulundukları sırada aralarında tartışma yaşandığının aktarıldığı iddianamede, Özer Arkun’un elinde bulunan su dolu bardağı B.Y.’ye fırlattığı açıklandı.

ARKUN EVDEN ÇIKMASINA ENGEL OLDU

İddianamede B.Y. ‘nin bunun üzerine evden çıkmaya çalıştığı ancak Arkun’un çıkmasına engel olduğu anlatıldı.

B.Y.’nin evde bulunan cep telefonunu ve bilgisayarı kullanmak istediği ancak sanık tarafından buna engel olunduğu vurgulanırken, müşteki kadının kendisini odaya kilitleyerek koruma altına aldığı kaydedildi.

YÜZÜNDEN KANLAR GELİNCE BIRAKTI

B.Y.’nin kapıyı açması üzerine sanığın içeri girerek öpmeye çalıştığı, müşteki kadının engel olmak istemesi üzerine şiddet uyguladığı aktarıldı. İddianamede müşteki B.Y.’nin yüzünden kanlar geldiği ve bunun üzerine sanığın mağdur kadını bıraktığı anlatıldı.

OLAYI KİMSEYE ANLATMAZSA HASTANEYE GÖTÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ

B.Y.’nin banyoda yüzünü temizlerken bilincini kaybettiği ve kendine geldiğinde sanığın yüzüne buz koyduğu da iddianamede aktarılarak, sanık Arkun’un mağdur kadına olaydan kimseye bahsetmemesi koşuluyla hastaneye götüreceğini söylediği, aksi takdirde aralarında geçen özel şeyleri müşteki B.Y.’nin ailesine anlatmakla tehdit ettiği belirtildi.

Müşteki B.Y.’nin kabul etmesi üzerine birkaç saat sonra sanığın yaralı kadını Kadıköy’de bulunan Florance Nightingale Hastanesi’ne götürdüğü de iddianamede anlatıldı. Müşteki kadının İstanbul’da yakını olmadığı ve seyahat kısıtlaması olması nedeniyle korktuğu için merdivenlerden düştüğünü söylediği, hastane çıkışı ise sanık eczaneye gittiği sırada kendi videosunu çektiği, evde ise sanığın kanları temizlediği anın kısa bir videosunu çektiği anlatıldı.

‘OLANLARI ANLATIRSAN ZARAR VERİRİM’ DİYEREK TEHDİT ETTİ

Sanığın, müşteki kadına şikayetçi olursa kendisine zarar vereceğini ve aralarında geçenleri babasına anlatacağını söylediği de iddianamede belirtildi.

BARDAK SİLAH SAYILDI

İddianamede yer verilen İstanbul Anadolu Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nün raporunda B.Y.’nin her 2 gözünün altında da ekimoz olduğu, sağ dirseğinin basit tıbbi müdahale ile giderebilecek şekilde yaralandığı belirtildi. İddianamede Özer Arkun’un B.Y.'yi yaraladığı bardak ise silah olarak kabul edildi.

 35 YILA KADAR HAPİSLE CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ

İddianamede sanık Özer Arkun’un ‘nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘silahla kasten yaralama’, ‘tehdit’, ‘şantaj’, ‘hakaret’, ‘nitelikli yağma’ ve ‘basit cinsel saldırı’ suçlarından 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

 SILA TÜM İLİŞKİSİNİ BİTİRMİŞTİ

 Şarkıcı Sıla Gençoğlu, sevgilisine şiddet uyguladığı belirtilen Özer Arkun'la çalışmayacağını ve arkadaşlığını sonlandırdığını açıklamıştı.

"Mağdur kadının yanındayım" diyen Gençoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

"Bugün müzisyen arkadaşım Özer Arkun'un bir kadına karşı işlediği şiddet suçunun haberini aldım. Bu kadar yakınımda, yıllardır birlikte işlere imza attığımız ve şiddetin emaresini görmediğim birinin yaptıkları karşısında hayret, dehşet, şaşkınlık, üzüntü ve öfke içindeyim. 'Ama', 'fakat' demeden mağdur kadının tarafında olduğumu, elimden ne gelirse de yapmaya hazır olduğumu, Özer Arkun'la profesyonel ve arkadaşlık ilişkimi bitirdiğimi de kamuoyu ile paylaşmak isterim. Şiddet, hiç ummadığımız yerlerden çıkıp bizi şaşırtmaya devam edecek belli ki... Bizi düşen dilsiz şeytanlara dönüşmemek..."

Özer Arkun'un sevgilisi B.Y. şiddet gördüğünü belirterek suç duyurusunda bulunmuş ve aile mahkemesi Arkun hakkında uzaklaştırma kararı vermişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)