RTÜK'ten TV5'e 'Hakan Şükür' incelemesi

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TV5 hakkında ‘Hakan Şükür’ü konuk ettiği’ gerekçesiyle inceleme başlatıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Eski futbolcu ve eski AK Parti Milletvekili, 'FETÖ' davasında yargılanan firari Hakan Şükür, TV5’te yayınlanan 'Düşünme Vakti' adlı programa konuk oldu. Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Şükür’ün konuk alınması gerekçesiyle TV 5 hakkında kurulun inceleme başlattığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan RTÜK Başkanı Şahin, “Ülkemizin bekasını hedef almış, sinsi bir terör örgütünün alenen destekçisi olan şahsın yayına çıkarılmasına, mensubu olduğu terör örgütünün propagandasını yapmasına müsaade etmeyiz. TV5 hakkında Üst Kurulumuz gerekli incelemeyi başlatmıştır” ifadelerini kaydetti. 


TV5'TEN AÇIKLAMA: SAMİMİ VE VİCDANİ BULMUYORUZ

TV5 kanalı, programlarına Hakan Şükür’ün konuk olmasından sonra başlatılan inceleme dair açıklama yaptı.

“Kamuoyunda Bir Kesim Tarafından Manipülasyona Ve İstismara Konu Edilen Program Hakkında Açıklama” başlığını taşıyan metinde yayınlanan program hakkında kurum içi inceleme başlatıldığı ve programın yayından kaldırıldığı ifade edildi.

‘KANDİL’DE YAPILAN RÖPORTAJLARI GÖRMEZDEN GELENLERİN TV5’İ LİNÇ ETME ÇABASINI SAMİMİ BULMUYORUZ’

Yapılan açıklamada “TV5 Yayın Kurulu olarak Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasını, İmralı’dan gelen mektupların yayınlanmasını, çözüm sürecinde Kandil’de yapılan röportajları görmezden gelenlerin bu program üzerinden TV5’i ve camiamızı linç etme çabasını samimi, ahlaki ve vicdani bulmadığımızı da ifade ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi. (DUVAR)