RTÜK'ten Halk TV'ye 'Cemo' cezası

RTÜK, eski CHP Milletvekili ve eski Grup Yorum solisti Hilmi Yarayıcı’nın 'Cemo’ şarkısını seslendirmesini “terör örgütü propagandası” kabul etti, Halk TV’ye para ve program durdurma cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) haftalık olağan toplantısında izleme uzmanlarının raporlarını görüştü. Görüşülen raporlar kapsamında Halk TV’ye “Görkemli Hatıralar” programından dolayı ceza verildi.

Yayında CHP eski Milletvekili Hilmi Yarayıcı’nın Grup Yorum’un eseri olan Cemo’yu seslendirmesini “terör örgütü propagandası” kabul eden Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) oy çokluğuyla Halk TV’ye para ve program durdurma cezası verdi.

Karara RTÜK üyeleri İlhan Taşçı ve Okan Konuralp karşı oy kullandı.

Öte yandan RTÜK, FOX-KRT-TELE1-TV100’e de idari para cezası verdi. Kararı değerlendiren RTÜK Üyesi Okan Konuralp, “Mevcut siyasi irade ve bu iradenin RTÜK’teki yansıması fikir/ ifade ve basın özgürlüğünün önündeki engeldir. Lakin tüm engeller de aşılmak içindir. Aşılır!” ifadelerine yer verdi.

RTÜK, SÖZCÜ TV’YE ONAY VERDİ

Aynı zamanda RTÜK, Sözcü Grubu çatısı altında yayın yapmaya hazırlanan “SRT Sivas” isimli televizyon kanalının logosunun “SZC” şeklinde değiştirilmesi için kendisine yapılan başvuruyu aylar sonra gündeme aldı. RTÜK, logo değişikliği talebinin onaylandığı açıklandı. RTÜK’ün kararını Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Alişer Delek, Twitter hesabından şu sözlerle duyurdu:
"Hayırlı olsununuzu alırım… Aylar süren mücadele, bekleyiş, dava süreci sonunda bugün RTÜK Sözcü TV logosunu "onayladı...”