RTÜK'ten 'Erdoğan darbecidir' sözüne en üst sınırdan para cezası

RTÜK, CHP'li Engin Özkoç'un "Türkiye Cumhuriyeti’nde bir tek darbeci vardır. Adı Tayyip Erdoğan'dır" sözü nedeniyle KRT TV'ye ceza verdi. Halk TV'ye de MHP'ye iftira atıldığı gerekçesiyle ceza geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İktidara yakın kanallara ceza vermezken muhalif kanallara ağır cezalar verdiği gerekçesiyle eleştirilen RTÜK, KRT TV ve Halk TV'ye en üst sınırdan idari para cezası kesti. 

RTÜK kaynaklarından edinilen bilgiye göre CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un, KRT TV’de Gürkan Hacır’ın sunduğu, 'Şimdiki Zaman' programında, "Şu anda bir darbe yönetimi tarafından yönetiliyoruz. 15 Temmuz’dan sonra 20 Temmuz darbesini gerçekleştiren bir darbe yönetimi tarafından yönetiliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nde bir tek darbeci var. Adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Tüm diktatörlerin başına gelen onun da başına gelecektir. Türkiye’nin tek kurtuluşu Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardan gitmesidir" sözleri nedeniyle anala "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle en üst sınırdan idari para cezası verildi.

'Haber Masası' programına konuk olan Afşin Hatipoğlu’nun MHP Genel Merkezi’ne iftira attığı gerekçesiyle ise Halk TV'ye en üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar verildi. (ANKA)