RTÜK, 'Konuşanlar' hakkında inceleme başlattı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Konuşanlar” programı için “Türk aile yapısına ve ahlâkına uygun olmayan diyalogların geçtiği” gerekçesiyle inceleme başlattıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Dijital yayın platformu Exxen'de yayınlanan, Hasan Can Kaya'nın programı “Konuşanlar” hakkında inceleme başlattı.

Twitter hesabından açıklama yapan RTÜK Başkan Ebubekir Şahin, “Türk aile yapısına ve ahlâkına uygun olmayan diyalogların geçtiği 'Konuşanlar' isimli program için platformu defalarca uyarmamıza rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Üst Kurul toplantısında karara bağlanmak üzere söz konusu programa ilişkin inceleme başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Şahin açıklamasına yanıt veren RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı ise “Sayın Ebubekir Şahin, ahlaka verdiğiniz önem kadar edebe ve vicdana da önem verip; canla başla toplum sağlığı için didinen doktorlarla ilgili iftiraya ve cahilliğe kulak tıkamayıp yalan yayınları da kurul gündemine getirmenizi bekliyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)