RTÜK ile Türkiye Haber-İş Sendikası toplu iş sözleşmesi imzaladı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile Türkiye Haber-İş Sendikası arasında 2021-2022 yıllarını kapsayan ve Üst Kurulun daimi işçilerini ilgilendiren toplu iş sözleşmesine imza atıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Türkiye Haber-İş Sendikası toplu iş sözleşmesi (TİS) imzaladı. RTÜK Konferans Salonunda, Üst Kurul ile Türkiye Haber-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesinin imza töreni düzenlendi. Törene, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ile Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak katıldı.

'Sendikanın önemini bildiklerini' belirten RTÜK Başkanı Şahin, 'hükümetin de sendikalaşmayı destekleyen adımlar' attığını söyledi.

Sendika Başkanı Veli Solak ise toplu sözleşmenin iki tarafın anlayışı çerçevesinde sulh ile sonuçlandığını, sözleşme ile Üst Kurulun, çalışanların ve Türk-İş'in kazandığını belirterek, "Bizim amacımız, insanların ekmeğini büyütmek, çalışan insanlara birlik, beraberlik ve düzen sağlamak. Toplu sözleşmede emeği geçen iki kuruma ve herkese teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olsun" değerlendirmesinde bulundu. (HABER MERKEZİ)