RTÜK Başkanı tehdit edildiğinde ısrarlı: Hakkımı saklı tutuyorum

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk tarafından tehdit edildiği iddiasını yineledi. "Hukuki ve idari hakkımı saklı tutuyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 'ortak bir dost' tarafından getirilen mesajla FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk tarafından tehdit edildiği iddiasında ısrarlı. 

Tehdit iddiasını Sabah gazetesinden Tuba Kalçık’a verdiği röportajda, öne süren Şahin'e sosyal medyada bir açıklama yaparak yanıt veren Şentürk, “RTÜK Başkanı Sayın Ebubekir Şahin, bir gazeteye verdiği röportajında kendisini tehdit ettiğimi belirtmiştir. Tehdit olarak algıladığı konuşmamı FOX Ana Haber'de değil, 30 Ağustos Pazartesi günü ‘İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’ programında yaptım. ‘Sayın RTÜK Başkanı çifte standartlar ve adil olmayan cezalar karşısında vicdanın rahat mı?’ dedim. Yayın kaydı RTÜK’te ve YouTube’da da mevcut. İzlemesini öneriyorum. Sözlerimi tehdit olarak algılıyorsa, neden suç duyurusunda bulunmadığını da merak ediyorum” demişti.

'YAYINDAN BAHSETMEDİM, PİŞKİN PİŞKİN YAYIN DİYOR' 

Şahin ise Milliyet'ten Ali Eyüboğlu'na yaptığı açıklamada, tehdidin yayında değil "ortak bir dost" aracılığıyla yapıldığını, kendisinin ve  RTÜK'ün tehdit edildiğini yineledi. Şahin tehdit iddiası ve neden yargıya gitmediği hakkındaki soruya şu yanıtı verdi: “Yayınlardaki hedefe koyma ve haksız ithamlardan bahsetmiyorum. Hâlâ pişkin pişkin ‘Yayınlar ortada madem tehdit etmişim, neden mahkemeye gitmedi’ diyor. Şark kurnazlığı... Yayınları kastetmiyorum ki, o yayınlarda ince ince aba altından sopa göstermektedir, hiçbirini kabul etmiyorum. Asıl konu bir arkadaşımız üzerinden gönderdiği tehdit mesajıdır. Bütün idari ve hukuki haklarımı saklı tutmaktayım.”

ŞENTÜRK'TEN YANIT GELDİ

Şahin'in bu açıklamaları üzerine Doğan Şentürk de yeni bir paylaşım yaparak, FOX TV yayınında söylediklerini içeren videoyu yeniden paylaştı. Şentürk paylaşımına, "Lüzum üzeri 2" notunu düştü.