Rotterdam’da bir yolcu gemisi kapılarını Ukraynalı göçmenlere açtı

Hollanda kenti Rotterdam'da bulunan bir yolcu gemisinde bin 500 Ukraynalı göçmen kalıyor. Rotterdam Belediyesi ise kentte yeterli konut krizi yaşandığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR –Hollanda’nın Rotterdam kentinde demirlenmiş Holland America Line şirketinin Volendam adlı 237 metre uzunluğundaki ve 10 güverteli yolcu gemisi, bin 500 Ukraynalıya geçici barınak sağlıyor. Ukraynalı göçmenlere gemide gıda, temizlik gibi yaşamsal olanaklar sağlandığı belirtilen haberde, göçmenlerin istediğinde gemiden ayrılabildiği belirtildi.

CNN’e konuşan geminin kaptanı Ryan Whitaker, “Mürettebatımız, Volendam’ın kötü şeyler yaşayan ailelere rahat ve özenli bir ortam sağlayabildiği için onur duyuyor” ifadelerini kullandı.

KENTTE YETERLİ KONUT SIKINTISI YAŞANIYOR

Habere göre, Rotterdam Belediyesi’nden bir sözcü ise şehirde “yeterli konut sıkıntısı” olduğu için Ukraynalılara şu an ev veremediklerini açıkladı. Belediye sözcüsü şehre sığınan her Ukraynalı çocuğun eğitime geri dönebilmesi için ellerinden geleni yapacağını ve derslerinin gemide değil, şehrin başka bir noktasında olacağını söyledi. 

50 bine yakın Ukraynalı göçmenin ülkeye girişine onay veren Hollanda hükümetinin geçen ay Holland America’yla geçici barınak olanakları için iletişime geçtiği duyurulmuştu. (DIŞ HABERLER)